Loading...

Blog

Ana Sayfa / Blog

2014 Kişisel Gelişim Trendleri - 1

Gelişim en temel insan ihtiyaçlarından biridir. Yeni şeyler öğrenmediğimiz ve kendimizi geliştirmediğimiz zaman rahatsız oluruz. Gelişen teknoloji ve hızla dönüşen dünyamızda öğrenme ihtiyaçlarımız ve öğrenme araçlarımızda sürekli değişiyor.

Bu yazı dizisinde 2014’de önem kazanacak yetkinlikler ve öğrenme araçlarını ele alacağız.

2014 yılında en çok ihtiyaç duyacağımız üç yetkinlik;

Koçluk
Her geçen gün artan yaşam baskısı altında doğru kararlar vererek hayat kalitemizi arttırmaya çalışıyoruz. Bu çaba çoğu zaman maalesef tek başına yeterli olmuyor. Önümüzdeki iş ile o kadar meşgul oluyoruz ki kendimize bakmaya zaman bulamıyoruz. İşte koçluk doğru şekilde aynaya bakmamızı sağlıyor. 2014 yılı içinde hedeflerimizi gerçekleştirmek için daha çok kendimizden beslenmemiz gerekecek, bunun içinde alınan profesyonel desteklerde ciddi oranda artış olacak.

Kriz Yönetimi
Son bir kaç yıl ekonomik olarak Türkiye’de çok çalkantılı geçmese de Haziran ve Temmuzda Gezi olayları, Aralık 2013 içinde yaşanan siyasi çalkantılar 2014’in aynı sakinlikle geçmeyeceğinin habercisi. Siyasi konjonktür ekonomiye, ekonomi ise günlük hayatımıza etki ediyor. Günlük krizleri nasıl yöneteceğimiz konusunda daha donanımlı olmamız gereken bir yıl bizi bekliyor.

Delegasyon
Her geçen yıl zamanımız daha az yetiyor. İşerin artmasından mıdır yoksa odağımızın daha sık dağılmasından mıdır bilinmez ancak hep yapmayı istediğimiz bir şeyler eksik kalıyor. Ya kitap okumaya zaman kalmıyor ya spor yapmaya ya da kendimizle vakit geçirmeye. Projeler yetişmiyor, hayaller erteleniyor ve bunların hepsi stresi arttırıyor. Bu yüzden 2014’de daha çok delege etmeliyiz. Her şeyi kendimizin yapmak istemesi başkalarına kendimize güvendiğimiz kadar güvenmediğimize dayanır. Bu yıl insanlara daha çok güvenme yılı olacak.

Comments