Loading...

Blog

Ana Sayfa / Blog

2014 Kişisel Gelişim Trendleri - 2

Bir önceki yazıda 2014’de ihtiyaç duyacağımız kişisel yetkinlikleri açıklamıştık. Bunlar Koçluk, Kriz Yönetimi ve Delegasyon idi. Bu yazıda ise teknolojinin ilerlemesiyle birlikte değişen gelişim metodları ve 2014 yılının trendlerini bulabilirsiniz.

Learning Hub’lar
Şirketler şuana kadar hobi grupları kurmaktan ileri gitmedi. Aşçılık gruplarından yelken takımlarına kadar hobi grupları mevcut. 2014 yılında nöro marketing, klinik psikoloji ya da Mobing çalışma grupları göreceğiz. Şirketlerin çalışanlarını hobi aktiviteleri kadar lerning hub’lar kurmak yönünde de teşvik etmesi gerekiyor çünkü kendimizi geliştirme ve hayatımızda anlam arama ihtiyacımız her geçen gün artıyor.

Günümüzün en büyük problem bilgiye ulaşmak değil, ihtiyacımız olan bilgiye doğru şekilde kıza zamanda ulaşmak. Konu başlığı ne olursa olsun Google sayesinde milyonlarca kaynağa ulaşabiliyoruz. Hatta bu bilgi bombardımanı altında kayboluyoruz

Zite.com bizi kaynak arama derdinden kurtarıyor. İlgi alanlarınızı seçiyorsunuz ve Zite sizin için en güncel makaleleri çıkartıyor. Zite o kadar başarılı oldu ki CNN yeni oluşturduğu “Trends” bölümünde Zite teknolojisini kullanıyor. Flipboard, News.me, Smartr benzer özellikteki aplikasyonlar.

Şirket içi E-Learning sistemleri
Kurumsal şirketlerin neredeyse hepsi kendi e-öğrenme sistemlerini kurdular. Bunun sebebi daha fazla çalışana çok daha düşük maliyetlerle ulaşmak ve içeriği hızla dağıtmak. IBM E-Learning sistemlerinde örnek bir şirket. 2014 yılı çalışanların daha fazla bilgisayar başında eğitim alacağı bir yıl olacak. Bu yüzden kişisel gelişim profesyonellerinin kendilerini farklı bir sahneye hazırlaması gerekecek.

Sıradışı Eğitimler
Artık insanlar 8 saat boyunca bir sınıfın içinde konuşan kişiyi dinlemek istemiyor. Teorik bilginin davranışa yansıması için pratik edilmesi gerekiyor. Şirketlerin teorik bilgiye zaten hızla ulaşabilen çalışanları için sıradışı eğitimler organize etmesi gereken bir yıla giriyoruz.

Kişiye Özel Eğitimler
Raftan alma katalog eğitimleri devri sona eriyor. Şirketlerin ihtiyaçlarına özel eğitimler dizayn etmenin de bir adım ötesine geçerek kişiye özel eğitimlerin devri başlıyor. Bir eğitim salonuna alınan ortalama 8-10 kişinin de ihtiyacında aynı olduğunu varsaymanın yanlışlığı artık fark ediliyor. Şirketler çalışanlarını poziyon ya da departmanlar bazında gruplamaktan vazgeçerek herkese birer birey olarak bakarak kişiselleştirilmiş eğitimler vermek durumunda olacak.

Comments