Loading...

Blog

Ana Sayfa / Blog

Başarılı İnsanlar Neden Başarılı?

Başarı bir yolculuktur ve sonu yoktur. Başarı değişim sürecidir. Başardıklarınızla sadece hayatınız değil siz de değişirsiniz. Yaşam amacımız geldiğimiz gibi gitmek olmamalı. Gelişmeli, değişmeli ve dönüşmeliyiz. Daha iyiye doğru gitmeliyiz.

“Hayallerinizi başardığınızda önemli olan elen elinize geçen değil, bunu başarırken nasıl dönüştüğünüzdür. “ Henry David Thoreau

Başarılı insanlarla diğerlerini karşılaştırdığımızda aslında başarının 3 temel adımı olduğunu görürüz.

Tutku
Başarılı insanlar yaptıkları şeyi para için değil sevdikleri için yapar. Hatta bunu yapmak için üstüne para bile vermeye razı olurlar. Tutkunuzun ne olduğunu henüz bulamadıysanız şu soruya cevap vermeniz yeter. Ne yaparken zamanı unutuyorsunuz? İşinize tutkuyla bağlı değilseniz yapmayın, partnerinize tutkuyla bağlı değilseniz birlikte olmayın. Aksi takdirde mutlu ve başarılı olamayacaksınız.

Odak
Yirmi tane bir metrelik kuyudan su çıkmaz, bir tane yirmi metrelik kuyudan su çıkar. Tutkunuzu bulduktan sonra odaklı şekilde üstüne çalışmanız gerek. Okuduğunuz son üç kitabın üçü de farklı konuda mı?

Hizmet
Gandhi derki; "Kendini bulmanın en iyi yolu, kendini başkalarına hizmette kaybetmektir." Vermeye değil almaya odaklı günümüz dünyasında en son ne zaman başkası için karşılıksız bir şey yaptınız? Vermeye hazır olduğunuz oranda alabilirsiniz. Yaşamın sırrı vermektir, almak değil

Başarılı insanlar inatçıdır. Asla vazgeçmezler, kaybetmeye tahammülleri yoktur. Kaç kere düştüklerinin ya da kaç kere başarısız olduklarının bir önemi yoktur. Israrla devam ederler ve sonunda başarılı olurlar.

Comments